60 HUNDE OVERDRAGET TIL DYREVÆRNET

Måske Danmarks største dyreværnssag: 60 hunde overdraget til Dyreværnet

Det må være en af de største dyreværnssager i Danmark, som netop er blevet afgjort. 60 hunde er i dag blevet overdraget til Dyreværnet, efter at ejeren i Østre Landsret fik stadfæstet dommen og frakendt retten til at have med dyr at gøre i tre år. Dyreværnet har siden 2013 arbejdet med sagen om de mange hunde, og har pr. dags dato overtaget ejerskabet af de mange våde snuder.

– Selvom Dyreværnet er økonomisk presset og hverken har midlerne eller ressourcerne til at tage så mange hunde ind – så gør vi det! Der bliver kaldt ekstra personale på arbejde og selvom vi godt er klar over, at det kommer til at koste en formue i dyrlægeregninger, så skal vi klare det, fortæller Dyreværnets direktør, Signe Sehested Lund og fortsætter:

– Jeg er sikker på, at befolkningen vil støtte op og hjælpe i det omfang, de kan. For naturligvis skal hundene ikke aflives – Dyreværnet skal nok sikre, at hundene bliver behandlet, hvis de er syge og får den pasning og pleje, de har behov for. Dernæst bliver de sat til adoption, så de kan komme ud og bo i deres nye forevigt hjem.
Dyreværnet blev involveret i sagen om de mange hunde tilbage i foråret 2013, hvor foreningens udrykningsleder modtog en anmeldelse på ejeren. Politiet blev inddraget, da ejeren nægtede at give Dyreværnet adgang til adressen, og siden har sagen udviklet sig.

De 60 hunde blev anbragt på en hundepension den 1. april 2014, hvor de har opholdt sig indtil dags dato. I dag stadfæstede Østre Landsret Byrettens afgørelse om, at de mange hunde ikke skulle tilbage til deres ejer.

– På hundenes vegne er vi glade for afgørelsen, fortæller Michael Kofoed fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, der har været med på sagen siden start.
– Jeg er helt tryg ved, at de mange hunde nu er overdraget til Dyreværnet, selvom dommen naturligvis ikke er rar for ejeren, fortæller Michael Kofoed.

Der er tale om chihuahua, kinesisk hårløse og små blandingshunde. Der er en del hvalpe blandt de 60 hunde, som naturligvis kræver ekstra pleje. Dyreværnet har en NO KILL-politik, der sikrer, at sunde og raske dyr ikke aflives.

Vi har desperat behov for DIN hjælp til dyrlægebehandlinger på de mange hunde. Du kan støtte Dyreværnet lige her: http://www.dyrevaernet.dk/stoet-dyrevaernet.aspx

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Foreningen, der er stiftet i 1898, arbejder ud fra en NO KILL-politik, hvor alt sættes ind på at redde ethvert dyr fra aflivning. Dyreværnet skaffer nye hjem til ca. 1.200 dyr.


,