NÅR ULYKKEN ER UDE

Som hundeejer ved jeg, hvor fantastisk det er at have kæledyr. Det er en fornøjelse at se, hvordan deres nysgerrighed konstant sender dem ud på nye oplevelser. Men ind i mellem får de stukket snuden lidt for langt frem, og det har konsekvenser.

Jeg husker stadigvæk dengang min hund havde spist et helt fad med spaghetti og kødboller bag min ryg. Straks måtte jeg smide alt, hvad jeg havde i hænderne og køre den til dyrlæge. I de situationer tænker man først og fremmest på, at hunden skal blive rask hurtigst muligt. Men før eller siden kommer der en regning, og den kan desværre hurtigt løbe op i mange penge.

Dyreværnets samarbejdspartner Topdanmark har udsendt en video med dyrlæge Stine Elkjær fra Odsherreds Dyrehospital. I sit arbejde får hun jævnligt dyr ind som har brug for en større behandling, og hun fortæller:

”Det kan være en besværlig proces at få et hundeben til at hele, hvis det er brækket. Ofte vil det kræve en operation, så regningen kan nemt ende på flere tusinde kroner”.

Vi er mange der vil gøre alt for vores kæledyr, men for nogle kan en udgift på mange tusinde kroner nemt vælte budgettet. Derfor anbefaler Stine Elkjær, at man overvejer en forsikring til sin hund eller kat:

”Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på sin hund, men faktisk kan man også tilkøbe en sygeforsikring, som dækker behandling i forbindelse med ulykker eller sygdom. Sidstnævnte er et personligt valg, men det er en håndsrækning til, at ens hund kan få behandling på nogle præmisser, som er den bedst mulige i den situation, som ens kæledyr nu står i,” siger hun.

Når du tegner en forsikring på din hund eller kat, er det vigtigt at vide, hvad forsikringen omfatter. Topdanmark, som støtter Dyreværnets arbejde, har udarbejdet nedenstående video i samarbejde med dyrlæge, Stine Elkjær. Her kan du få konkrete eksempler på, hvilken type operationer deres sygeforsikring dækker samt høre, hvordan en forsikring kan hjælpe din hund eller kat på benene igen, hvis uheldet rammer.

 

Husk at du også kan læse mere på Topdanmarks hunde- og katteforsikringer lige her.

God vind til alle eventyrlystne kæledyr og deres ejere.

Potedask fra Signe


,