MED EN HUND FØLGER ANSVAR

I forlængelse af seneste blogindlæg om aflivningen af raske hunde, vil jeg gerne følge op med nogle ord om, hvad du skal overveje, inden du anskaffer dig en hund. Hunden siges jo at være menneskets bedste ven, og derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvordan jeres venskab kan få den bedste start.

Hos Dyreværnet anbefaler vi, at alle kommende hundeejere opstiller et personligt regnestykke, hvor du indregner faktorer såsom økonomi, livsstil, boligforhold og helbred. Både i forhold til din nuværende situation, men også om 10-15 år, som er den tid du kan forvente at din hund vil leve. Når du har taget stilling til disse ting, kan du bedre vurdere, om du er klar til at blive hundeejer.

Søndag den 10. august bragte Politiken et interview med Dyreværnets udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen. I nedenstående video kan du høre mere om, hvad det indebærer at have hund, og hvad du skal være opmærksom på inden du inviterer en hund ind i dit liv.

Interview med Nina2

Og hvis du stadigvæk er overbevist om, at du kan tilbyde en hund et godt liv, så kig forbi Dyreværnet. Måske sidder din nye bedste ven og venter her hos os.

Potedask fra Signe