SEPTEMBER ER KANINERNES MÅNED HOS DYREVÆRNET

kanincollage

Hos Dyreværnet har vi en målsætning om, at alle vores raske dyr skal hurtigst muligt over i et trygt og blivende hjem. I langt de fleste dyrs tilfælde, går der heldigvis ikke ret længe, før vi har fundet det en ny ejer. Desværre sker det ind i mellem, at der er et dyr, som af uvisse årsager bliver boende på internatet i en længere periode. Lige i øjeblikket er dette tilfældet for nogle af vores kaniner.

I april fik vi de flotteste blå kaniner ind på internatet. Ejeren skulle have brugt dem til slagtning, men forbarmede sig over dem, og derfor gav han dem til Dyreværnet. Vi troede alle sammen at de hurtigt ville finde nye hjem, men nu er der gået fem måneder og de bor her endnu. Det vil vi naturligvis gerne ændre på, så derfor har Dyreværnet igangsat en kaninkampagne, som løber i hele september. Den indebærer at alle som køber en kanin hos Dyreværnet, vil få et gavekort til en neutralisering hos Centrum Dyrehospital samt Den Store Kaninbog af Marit Emilie Buseth.

Hos Dyreværnet anbefaler vi altid at man neutraliserer sin kanin. Det er der flere årsager til. For hannernes vedkommende er kastrering en betingelse for, at de kan få et socialt liv i harmoni med andre kaniner. Hos hunnerne er der en risiko for at op imod 80 % af ikke-steriliserede hunner vil udvikle livmoderhalskræft. Deres overlevelseschancer øges derfor markant ved at sterilisere dem, ligesom man undgår at ens kanin pludselig får et uønsket kuld unger. Ved at tilbyde en gratis neutralisering, kan vi give kaninerne den bedste start sammen med deres nye ejere.

Overvejer du at anskaffe dig en kanin, vil jeg anbefale dig at gå ind på Dyreværnets hjemmeside lige her. Fordelen ved at få en voksen kanin er, at den typisk er lettere at renlighedstræne. Desuden har den sandsynligvis også et større behov for at blive kælet for end de aktive ungkaniner, hvilket jeg synes er et stort plus.

Du kan læse mere om pasning af kaniner på vores hjemmeside, hvis du klikker her.

Jeg håber at du har lyst til at dele budskabet om vores kaninkampagne, så vi sammen kan hjælpe de kære kaniner over i nye hjem.

Potedask fra Signe