Dyreværnet indgår samarbejde med Husdyrenes Vel på Fyn

Buster og Tøsen er de første to hunde, som flytter til Fyn

Buster og Tøsen er de første to hunde som flytter til Fyn

I perioden 1. januar til 30. september 2014 har vi hos Dyreværnet modtaget 1.270 dyr. Mange er hentet fra dyreværnssager eller afleveret af politiet, fordi de er blevet efterladt af deres ejere. Andre af dyrene er indleveret af private, der pga. flytning, skilsmisse, dødsfald eller andre ulykkelige omstændigheder, ikke har kunnet beholde deres firbenede ven.

Hos Dyreværnet gør vi alt, hvad vi kan for at skaffe nye hjem til alle vores dyr, og vi er stolte af vores resultater. Men samtidig må vi desværre erkende, at visse af de lidt større og mere aktive hunde kan være vanskelige for os at formidle ud. Der er simpelthen ikke den store interesse for dem. Vores internat er beliggende i Storkøbenhavn, og selvom vi oftere oplever, at folk fra både Fyn og Jylland kommer på besøg for at se om de kan hjælpe netop et af vores dyr, så har vi ikke et opland med gårde og store arealer, som visse af de indleverede logrende haler har godt af at komme ud til.

Det er især de lidt større og meget aktive hunde, der får for lange ophold på Dyreværnets internat. Det er ikke god dyrevelfærd, og derfor besluttede Dyreværnets bestyrelse torsdag den 9. oktober 2014 at indgå et samarbejde med Husdyrenes Vel på Fyn, der fremover skal forsøge at finde nye hjem til udvalgte hunde, som Dyreværnet har haft boende i lang tid.

Vores nye samarbejdspartner og formand for Husdyrenes Vel, Karin Sørensen, fortæller:

– Hos Husdyrenes Vel på Fyn får vi dagligt opkald fra borgere, der er på udkig efter et nyt familiemedlem. Vi har svært ved at finde hunde nok til den store efterspørgsel. Jeg er derfor på dyrenes vegne rigtig glad for, at vi kan samarbejde med Dyreværnet og forsøge at hjælpe nogle af de hunde, som det er vanskeligt at finde nye ejere til i København.

– Vores internat ligger i Ringe på Midtfyn, og vi har et helt andet kundegrundlag end Dyreværnet har. Så jeg er overbevist om, at samarbejdet vil være til gavn for dyrene, siger Karin Sørensen.

Bestyrelsesformand for Dyreværnet, Peter Schjødt, har selv aflagt besøg hos Husdyrenes Vel i den forgangne uge, og han beretter følgende:

– Jeg er af den overbevisning, at samarbejde de forskellige dyreværnsforeninger imellem er vejen frem, siger Peter Schjødt. Derfor sendte vi vores staldansvarlige Mie og vores dyreværnsansvarlige og udrykningsleder Nina på besøg hos Husdyrenes Vel for at sikre, at de begge med deres ekspertise og erfaring kunne sige god for forholdene hos Husdyrenes Vel. De var begge meget begejstrede og efter selv at have set internatet i Ringe, forstår jeg dem godt. Jeg er sikker på, at de af vores hunde, som vi sender til Fyn, vil få det rigtigt fint under deres ophold hos Husdyrenes Vel og forhåbentlig hurtigt vil finde nye varige hjem, bekræfter Peter Schjødt.

Tirsdag den 14. oktober flytter de første to hunde fra Dyreværnet til Husdyrenes Vel. Der er tale om den store blandingsbamse, Buster, som har boet hos Dyreværnet siden den 25. juli 2014 og husky-blandingen Tøsen.

Tøsen blev sammen med otte andre hunde hentet fra en dyreværnssag i januar 2014. Hun fandt nyt hjem efter mere end to måneders ophold hos Dyreværnet, men grundet tragiske omstændigheder, er hun netop blevet leveret tilbage.

– Vi havde Tøsen boende i månedsvis sidst, hun var hos Dyreværnet, fortæller dyreværnsansvarlige og udrykningsleder Nina Amdi Carlsen. Så langt et ophold skal hun ikke udsættes for igen. Derfor kører jeg hundene til Husdyrenes Vel, og så håber vi inderligt, at der er nogle fynske hunde-elskere, der får øjnene op for deres mange fantastiske egenskaber, slutter Nina.

Som direktør for Dyreværnet er jeg meget glad for det nye samarbejde, som vi håber vil medføre at flere hunde hurtigere vil finde nye, trygge hjem.

Potedask fra Signe