Hvis din hund forsvandt…

Den her

Hvalpen Stig, der blev genforenet med sine ejere

Hos Dyreværnet kommer alle dyrene med en historie, men det er ikke altid at der er en ejer til at fortælle den. Sådan var det for hittehvalpen Stig, som blev indlevereret efter han var blevet fundet løbende rundt alene. Ingen vidste hvor han kom fra, hvad han hed eller hvem der ejede ham. Stig gemte på en dramatisk historie, og denne vil jeg gerne dele med dig.

Tirsdag den 11. november blev hårboldehvalpen, som vi havde døbt Stig, sat til adoption på Dyreværnets hjemmeside. Der blev postet et opslag på facebook om, at den lille hvalp ledte efter et nyt og kærligt hjem, og det væltede ind med kommentarer. “Nårh, se hvor sød han er”, “Sikke en lille dejlig skat” og “Håber du finder et nyt hjem” var blot nogle af de 479 kommentarer, der kom.

Når Dyreværnet modtager hittehunde som Stig, fremlyser vi dem i 3-5 dage på vores hjemmeside. Melder der sig ikke en ejer, overgår hunden til Dyreværnet, og det er foreningens ansvar at finde nye familier til disse mange efterladte dyr. Stig havde været fremlyst og da ingen ejer havde meldt sig, skulle Stig nu finde en ny familie.

Men facebook tråden udviklede sig. Én skrev, at hun havde set en historie om en hjemløs kvinde, der gik rundt med en barnevogn fyldt med hvalpe. Kunne Stig være fra dette kuld? En dyrlæge, som henvendte sig, var overbevist om, at Stig havde været inde på deres klinik for nogle dage siden og pludselig tikkede der en mail ind fra et par der fortalte, at Stig var deres hund. Han havde siddet i deres bil i et bur, da bilen var blevet stjålet.

Ejerne, Helga og Florian, havde fundet frem til Stig gennem en vens datter, som havde sendt dem et link til Dyreværnets facebookside, og spurgt dem om det ikke var deres hund. Og det var det heldigvis.

Parret har boet i Danmark i snart fem år, og kommer oprindeligt fra Rumænien. De fortæller om episoden:

– Vi blev så glade da vi fandt ud af at Gucci (som Stig hedder oprindeligt) var her! Vi har været ligeglade med bilen, for det vigtigste var, at hunden har det godt.

Når vi får et hittedyr indleveret, der ikke er registreret til en ejer, efterlyser vi altid ejerne via vores hjemmeside. Melder der sig ikke en ejer, er det vores ansvar at sikre, at der bliver fundet en ny familie til dyret. I Stigs tilfælde, havde ingen meldt sig i den periode, Stig havde været fremlyst. Derfor satte vi ham til adoption, så han ikke skulle bo for længe på internatet. At det skulle vise sig at det lille pus var blevet stjålet, er jo en forfærdende historie.

Stig er hjemme igen hos sin familie. Selvom Stig havde en udenlandsk chip, var han ikke registreret i Danmark. Det er han blevet nu og der er kommet styr på papirerne. De dyr, som Dyreværnet fremlyser via www.dyreværnet.dk er fremlyst uden et foto.

Det skyldes at vi tidligere har oplevet, at vi har lagt billeder op af de dyr, der er blevet indleveret som hittedyr, at det vælter ind med folk, som har downloaded billedet og påstår, at dyret er deres. Men vi skal have håndgribelige beviser på, at det er den helt rigtige ejer, der melder sig, når det drejer sig om hittedyr. Det duer ikke at komme med et foto fra Dyreværnets hjemmeside og gøre krav på en hund eller en kat. Vi skal udvise rettidig omhu i sager som disse.

Jeg vil gerne opfordre på det kraftigste til at får øremærket, chippet og registreret deres dyr. Bliver dit dyr væk, kan den der finder det, indbringe det til nærmeste internat, der kan undersøge, hvem der er dyrets ejer. Er der ingen registrering, er det meget vanskeligt for både dyrlæger og internater at finde frem til den ejer, der måske går og savner sin allerbedste ven.

Potedask fra Signe


,