Hvis du er allergisk overfor dyr

Mange mennesker døjer med allergi overfor kæledyr. Jeg checkede derfor astma- og allergiforbundets hjemmeside, for gode informationer. Dem vil jeg gerne dele med dig her.

FACEBOOK

Allergisk overfor dyr? Hvad gør man så?

Atjuuu!
Hvis du har allergi over for pelsdyr, kan du få symptomer som høfeber (fx tilstoppet næse, rindende næse, nys og kløe i øjnene), astma (fx hoste, pibende vejrtrækning, trykken for brystet) nældefeber. De dyr, der oftest giver allergi er katte, hunde, heste, marsvin, kaniner, hamstre, køer, rotter og mus. Hvis du har allergi over for én dyreart, betyder det ikke nødvendigvis, at du også har allergi over for andre dyr. Men der er en øget risiko for, at du også udvikler allergi over for andre dyrearter med pels, især hvis du er i hyppig kontakt med dem.

Ikke nok at gøre rent
Grundig rengøring er desværre ikke nok til at fjerne det, du reagerer på, når du har allergi over for pelsdyr. Hvis du har allergi over for et dyr, er der for mange personer kun én måde at undgå symptomer på, og det er at holde sig væk fra de allergifremkaldende stoffer fra dyret. Nogle kan dog efter aftale med lægen tage medicin inden et besøgt i hjem med pelsdyr, og på den måde mindske allergisymptomerne. Hvis du møder allergener fra pelsdyr hver dag, er der risiko for, at dine symptomer bliver værre, eller der kan komme flere symptomer til.

Alle racer kan give allergi
Hvis du fx har allergi over for hund, har du normalt allergi over for alle hunderacer. Det samme gælder for andre pelsdyr.

Der findes ikke allergi-sikre pelsdyr
Der findes desværre ikke allergi-sikre pelsdyr. Der har været talt og skrevet meget om for eksempel den hårløse hund, men den er der også mange allergikere, som ikke kan tåle. Sådan én producerer både hudskæl, spyt, blod, urin og afføring, og derfor kan den give allergi.

Hvis du har allergi, må du være forsigtig og prøve dig frem. Måske kan du tåle at være sammen med en lille firbenet ven i et kortere tidsrum – og det er jo også værd at tage med.

Astma- og allergiforbundet har udarbejdet en super fin pjece med yderligere informationer. Den kan du læse ved at klikke her

Kilde: Astma- og allergiforbundet.

Få råd hos Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark har en telefonrådgivning, hvor du kan få råd og vejledning om din allergi, astma, høfeber og eksem – også i forhold til kæledyr. Telefonen har åbent alle hverdage 9-12 samt onsdag også 16-18. Den er betjent af fagfolk, er åben for alle, og det er gratis at ringe. Tlf. 43 43 42 99.