Vi fandt nye hjem til 1.274 dyr

Katten Leopard var et af de 1.274 dyr, som fik nyt hjem i 2014

Katten Leopard var et af de 1.274 dyr, som fik nyt hjem i 2014

I 2014 skaffede vi nye hjem til hele 1.274 dyr.

Det er et tal vi er meget stolte over. Desværre viser optællingerne også, at dyr hentet fra dyreværnssager nu står for hele 31,4 procent af dyrene. I 2012 lå dette tal kun på 8,6 procent, så det er en skræmmende stigning.

Dyreværnssager handler om dyr, der bliver misrøgtet.Hver dag får vi mellem 7-10 beskeder på vores hjemmeside om dyr der ikke bliver passet ordentligt, og vi sender vores to dyreambulancer ud til så mange af sagerne som muligt.

Sparer på dyrlægeregning

Men hvorfor oplever vi en næsten foredobling af dyr, vi får overdraget fra dyreværnssager? Vi kan kun gætte på grundene, men måske handler det om:

  • Dyreværnet er i dag en langt mere kendt organisation end for blot få år siden.
  • Mange danskere har sparet på dyrlægeregningerne, har undladt at få neutraliseret deres dyr, og pludselig er én kat blevet til 18.
  • Store dyrehold bliver oftere anmeldt. Vi oplever flere og flere enlige og familier, der har mange dyr – og som ikke kan tage vare på dem.

Når ejeren bliver indlagt

Vi får dog også dyr ind på andre måder end dyreværnssager. Nogle af de firbenede bliver afleveret af politiet, fordi deres ejer er blevet indlagt på hospitalet eller er gået bort. Andre dyr er hittedyr – det vil sige dyr der er fundet i affaldscontainere, i papkasser eller efterladt på rastepladser, i skovene eller foran supermarkeder. Endelig kan private aflevere deres dyr til os. Som regel skyldes det skilsmisser, dødsfald eller det faktum, at et familiemedlem er blevet arbejdsløs, og at familien nu må flytte fra deres hus til en lejlighed, hvor dyr ikke er tilladt.

Vi håber at 2015 bliver et år, hvor den skræmmende statistik med dyreværnssagerne falder.

Ikke fordi folk skal undlade at anmelde de mange sager, men fordi det vil være et udtryk for, at dyrene i Danmark rent faktisk har fået et bedre liv.

Potedask fra Signe