Pas på pindsvinene når du går i haven

Her ses lille fru AGF, som blev fundet på en fodboldbane sidste år, hvor hun sad fast i et fodboldnet. Hun blevet passet af Pindesvinevennerne og nu lever hun i det fri igen. Foto: Pindsvinevennerne

Her ses lille fru AGF, som blev fundet på en fodboldbane sidste år, hvor hun sad fast i et fodboldnet. Hun blev passet af én af Pindsvinevennernes plejere og nu lever hun i det fri igen. Foto: Pindsvinevennerne

Foråret er kommet, og på de solrige dage indbyder det til havearbejde. Men når vi går i vores egne tanker og luger ud og klipper ned, skal vi huske at vise hensyn til havens beboere. Pindsvinene ligger nemlig stadigvæk i hi, og derfor skal man passe ekstra på ved krat, under buske, ved kompostbunken og lignende, hvor pindsvinene typisk har deres rede.

Sker det at et pindsvin vågner fra sit vinterhi for tidligt, vil det trisse rundt uden at kunne finde føde, da regnorme og insekter endnu ikke er at finde. Hvis det ikke får hjælp, vil det formentlig dø af sult.

I denne forårstid får foreningen Pindsvinevennerne mange tynde og sultne pindsvin ind. Heldigvis har de plejere som tager sig af de stakkels dyr, så de kan blive sat ud igen, når vejret er godt nok.

Finder du et pindsvin

Ser du et pindsvin der er vågnet af sit vinterhi og mangler hjælp, kan du kontakte Pindsvinevennerne og køre det til en af deres plejere nær dig.

Deres vagttelefon har personlig betjening døgnet rundt:

07.00-15.00: 30 14 16 64

15.00-20.00: 30 14 16 65

20.00-07.00: 30 14 16 64

Jeg håber at du vil holde ekstra øje med de kære pindsvin i denne tid, så vi kan nyde deres hyggelige selskab, når de snuser rundt i haverne til sommer og i efteråret.

Potedask fra Signe