Tag gode billeder af din logrende ven

baloo

Vi kender det alle sammen. Jeg gør ihvertfald. Når min hund, Lady, ligger og sover lige så sødt eller tumler rundt og ser kær ud, får jeg lyst til at fotografere hende. I de situationer hiver jeg straks min telefon op ad lommen for at tage et vinderfoto, for lige DET øjeblik skal foreviges.

Men stort set hver eneste gang, når hun at hoppe videre, vågne og tage flugten og lige dreje hovedet, så fotografiet mere viser en uskarp pelstot mere end et yndigt hundefjæs! Hvordan undgår man lige det?

Få professionelle tips og tricks

Den amerikanske fotograf og dyretræner Carli Davidson, har i samarbejde med Nikon produceret denne lille video, hvor hun fortæller om, hvordan hun får de bedste skud af både hunde og andre dejlige dyr. Klik på billedet nedenfor for at se videoen.

Unavngivet

Husk godbidderne

I videoen giver Carli Davidson sine bedste tips og viser tricks til at få det flotteste foto af din firbenede ven. Et af de vigtigste råd fra den erfarne fotograf er: Husk godbidderne.

Hvis du skal ud og gå tur med din hund og har kameraet om halsen, så brug godbidderne flittigt, så hunden ved, at når kameraet kommer frem, så vanker der sjov og slik.

Find et sted, hvor der er en pæn baggrund. På stranden, i skoven eller i en smuk park, får man som regel smukke baggrunde og godt lys – det gavner motivet i høj grad.

Hvis det er muligt, så lad din hund løbe frit, så får du naturlige og meget livlige billeder.

Øvelse gør mester

Hvis du vil fotografere din hund i mere hjemlige omgivelser, kan du evt. øve dig lidt mens den ligger og sover. Slå blitzen fra og sørg for, at der er lys nok til at din døsende vovse kan ses på billedet.

Ligesom alt andet, så betaler det sig at øve sig på at fotografere sit kæledyr. Med de nye smartphones, der stort set alle har rigtig gode kameraer, er det nemt at slette de mange fejlskud og prøve lige en gang mere. Lady og jeg er ved at lære det.

Rigtig god fornøjelse.

Potedask fra Signe


,