Hvorfor går det så galt?

Man kan undre sig over, hvordan det kan gå så galt, som i sagen med de 21 gravhunde, sagen med de 14 pekingesere eller sagen med de 60 hunde. Hvad sker der hos ejerne og hvorfor ser vi et stadigt stigende antal af sager om misrøgt?

Dyreværnet og de øvrige danske dyreværnsforeninger oplever stadig flere dyreværnssager, hvor der er tale om store dyrehold. De sidste 12 måneder har Dyreværnet fjernet både 60 hunde, 14 hunde, 18 katte, 146 fugle og nu 21 hunde fra dyreværnssager. Og det er blot for at nævne et udpluk af de sager, der hver eneste dag tikker ind via foreningens hjemmeside.

Hvorfor går det så galt? Hvad sker der i Danmark, når så mange ikke kan tage sig af deres dyr længere? Jeg har spurgt Dyreværnets udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen.

– Jeg oplever aldrig onskab, når jeg besøger de adresser, vi har fået anmeldt, siger Nina Amdi Carlsen. Hun er netop kommet tilbage til internatet efter at have aflagt besøg hos den ejer, der i mandags fik konfiskeret 21 gravhunde af politiet. Hundene er nu overdraget til Dyreværnet og selvom deres fremtid stadig er uvis, så er de alle i bedring.

– Den svære del ved mit arbejde er helt klart, at jeg sagtens kan se, at der ligger en menneskelig tragedie bag, når dyrene mistrives. Men jeg skal have øjne på dyrene og må prøve at sortere de problemer, som ejeren er endt i, fra.
Nina ser eftertænksomt ud af ovnlysvinduet, og der er ingen tvivl om, at det sætter nogle tanker i gang hos den ellers så garvede Nina, når hun tænker på de ejere, hun næsten dagligt aflægger besøg hos.

Når det ikke er ondskab, hvad er det så, der går galt, når dyrene misrøgtes?

– Finanskrisen bære helt klart en del af ansvaret, reflekterer Nina: – Jeg ser ejere, der i bund og grund elsker deres dyr, men som ikke har midlerne til at tage sig af dem længere. Mange har anskaffet sig en hund eller en kat

uden at tænke på, at der følger udgifter med til både foder og dyrlæge. Mange vænner sig simpelthen til at se på, at deres dyr har det skidt og så bliver dét pludselig bare sådan, det er.

– Det er ofte sygdom hos ejerne, ændrede boligforhold, fyringer eller depressioner, der er skyld i de svære forhold for dyrene, slutter Nina inden hun sætter sig foran PC’en for at besvare de mange anmeldelser der er kommet, mens hun har været på vejen i dyreambulancen.

I morgen er der endnu en dag. Og endnu flere dyreværnssager, der skal behandles.

STØT DYREVÆRNET VIA MOBILEPAY PÅ 23 43 15 18 ELLER KLIK HER.


,