Pas på hunden i sommervarmen

sidehund-i-varm-bil

Sommeren er for alvor kommet til Danmark og selvom vi skal huske at nyde det gode vejr, må vi ikke glemme at sikre, at sommeren også bliver behagelig for vores kæledyr. I dette indlæg vil jeg dele nogle nyttige tips til, hvad du som hundeejer skal være opmærksom på i sommervarmen.

Efterlad aldrig hunden i bilen
Det kan være livstruende for hunden at blive efterladt i bilen om sommeren. Selvom du parkerer i skyggen, skal du huske at solen flytter sig i løbet af dagen, og temperaturen i bilen kan blive tårnhøj. Vil du din hund det bedste, så lad den blive hjemme.

Poter på varm asfalt
Asfalten er specielt hård ved hundens poter om sommeren. Det skyldes at poterne slides mere om sommeren, men også fordi de kan blive forbrændt i de varmeste timer på dagen. Vær især opmærksom på ny, mørk og tjæreholdig asfalt.

Tag højde for alger
Under særlige vejr- og vindforhold kan blågrønne alger samles i så store koncentrationer, at de kan være farlige for såvel mennesker som dyr. Algerne giver en slags forgiftning hos hunden når den kommer i kontakt med eller drikker vandet i søer, åer og ved havet.

Så pas godt på din hund, så I begge kan nyde de varme dage. Jeg ønsker både to- og firbenede en rigtig dejlig sommer.

Potedask fra Signe

 

 


,