Da facebook stod sammen og hjalp Puppy

12086908_10153694966378024_501575220_n

Hundemor Puppy med sine nyfødte hvalpe

Hos Dyreværnet ved vi aldrig hvad dagen bringer. På et splitsekund kan vi stå med et dyr i vores hænder, som akut har brug for vores hjælp. Så må vi tænke hurtigt, for den slags situationer kan ikke udskydes til dagen efter.

Hunden Puppy var en af disse akutte tilfælde. Hun var højdrægtig og manglede et sted, hvor hun kunne føde sine hvalpe. Da Puppy var placeret i Sydjylland og Dyreværnet ligger i Rødovre, var det ikke en mulighed at transportere hende til internatet. Tænk hvis hun gik i fødsel og noget gik galt undervejs. Det kunne vi ikke risikere.

Et råb om hjælp
Vi måtte finde en plejefamilie nær Puppy, som kendte til hundefødsler og havde mulighed for at passe på den nybagte mor og hvalpene. Med det samme. Hurtigt delte vi et opslag på Dyreværnets facebookside, hvor vi efterlyste en plejefamilie. Hundredevis af dyreelskere delte opslaget og i løbet af få timer havde vi fået kontakt til den plejefamilie vi manglede. Hurra!
Samme dag hentede familien Puppy og bragte hende hjem i trygge omgivelser.

Afsted på dyrehospitalet
Vi vidste allerede at Puppy havde mange hvalpe i maven, og der var en risiko for at hun ikke kunne føde dem selv. Næste morgen stod det klart, at Puppy hurtigt skulle afsted til dyrehospitalet og have foretaget et kejsersnit.

Operationen gik heldigvis som den skulle og Puppy fik 13 hvalpe, hvoraf de 11 overlevede. Den afkræftede mor kom hjem til plejefamilien igen, men hun havde hverken energi eller ressourcer til at tage sig af sine mange hvalpe. Vi måtte på den igen.

Facebook stod klar 
Der skulle hurtigt findes en ammetæve til nogle af hvalpene, og derfor måtte vi endnu en gang bede vores facebookfølgere om hjælp. Hjælpen fik vi hurtigt og vi fandt en familie, der havde en sød labrador med to hvalpe og rigeligt mælk og hjerterum til en ekstra håndfuld snuder.

Ammemor Akila tog godt imod Puppys fem hvalpe og den nybagte Puppymor virkede lettet over, at der blot var seks hvalpe hun nu skulle tage sig af.

puppy collage

Puppy og ammemor Akila med de søde hvalpe. De er alle i trygge hænder og poter

Nu er det snart 14 dage siden, at Puppy fik sine mange hvalpe og heldigvis har de det alle godt. Plejefamilien har taget sig godt af Puppy, som i begyndelsen ikke ville spise. Det fik noget lækkert oksekød fra plejefars egen avl og lidt leverpostej dog ændret på.

Vi kunne slet ikke have forestillet os bedre plejefamilier til Puppy og hvalpene, og hos Dyreværnet kan vi ikke takke vores følgere og plejefamilier nok. Uden deres hjælp var det ikke muligt at redde dyr som Puppy. Det rører os dybt når alle vi dyreelskere står sammen. Så kan vi gøre en verden til forskel for de mange dyr, der har brug for vores hjælp.

Potedask fra Signe