16 katte og fem killinger hentet fra en lejlighed

Hos Dyreværnet modtager vores udrykningsleder, Nina Amdi Carlsen, næsten dagligt anmeldelser om store kattehold. Ofte er det startet med to katte, der har haft et lille rendevouz, hvilket har resulteret i et kuld killinger. Hurtigt bliver killingerne store, og så får de også killinger.

I løbet af få år, kan det nå et omfang, hvor ejerne ikke længere kan følge med, og det går ud over kattenes sundhed, når pengene ikke rækker til dyrlægetjek.

Senest hentede Dyreværnets ambulance 21 katte i en lejlighed på Sjælland, og yderligere 10 er planlagt til at blive hentet fra samme sted inden længe.

Når vi får så store dyrehold ind på én gang, er der ekstra travlt på internatet. Vores dyrepassere skal passe de mange nye beboere, dyrlægen skal undersøge og behandle dem for sygdomme og vores adoptionspersonale skal i sidste ende finde familier til dem alle.

Dyreværnssagen med de 21 (snart 31) katte, er desværre ikke et særsyn. Uønskede katte er et stigende problem i Danmark, og mange er overladt til deres egen uvisse skæbne. Hos Dyreværnet forsøger vi at hjælpe så mange katte som muligt, men for at løse problemet på længere sigt, må vi også forebygge.

Derfor vil der på alle Dyreværnets katte medfølge et gavebevis på neutralisering, med mindre katten allerede er neutraliseret. Så adopterer du en kat fra vores internat, er du med til at afhjælpe, at flere uønskede katte kommer til verden. Jeg håber at mange andre katteejere vil påtage sig samme ansvar og neutralisere deres dyr, så vi sammen kan forbedre levevilkårene for de danske katte.

Se Dyreværnets mange katte, der søger familier. Måske én af dem venter på dig?

Potedask fra Signe